Preporučene temperature

PREPORUČENE UNUTRAŠNJE TEMPERATURE U VOZILIMA ZA TRANSPORT SVEŽE ROBE I NAMIRNICA

Tokom utovara, proverite unutrašnju temperaturu robe koju treba transportovati.

Zamrznuti proizvodi:

  • -25oC led i sladoled
  • -18oC duboko smrznuta hrana
  • -18oC organi za presađivanje
  • -18oC riblji proizvodi
  • -14oC buter i jestive masti, uključujući i pavlaku za pravljenje butera
  • -12oC proizvodi od jaja, iznutrice, zečetina, živina i divljač
  • -10oC meso

Ohlađeni proizvodi:

  • +2oC sveža riba (u ledu), ljuskari (ne živi)
  • +3oC kuvana jela i pripremljena hrana, krem, kolači (poslastice), sveži kolači,

Slatki obroci i proizvodi od jaja

  • +3oC meso i kuvana mesa, upakovana za upotrebu – prerađena
  • +3oC iznutrica
  • +3oC živina, zečetina i divljač
  • +4oC nesterilisano, neobrano i nepasterizovano ili fermentisano mleko, sveži krem,

Kravlji, mrvljeni sir i druge vrste sireva

  • +6oC mleko za industrijsku obradu
  • +6oC kuvana mesa, usoljena mesa, dimljena, sušena ili sterilisana
  • +6oC rashlađena jaja u svojoj ljušturi
  • +6oC buter, mekani ili plavi sirevi
  • +7oC meso

Bez predhodnog hlađenja:

  • +4/6oC sveže voće i povrće
  • +4/6oC cveće
  • +7/8oC lukovice ( za rasad)
  • +10oC nestabilne životinjske masti i buter
  • +10oC presovani ili kuvani sirevi

Navedene informacije date su samo radi sagledavanja namene, odnosto mogućnosti korišćenja rashladnih jedinica.